Γιώργος Σκρέτης: Μικρές Αισθητηριακές Σκέψεις
τοποθεσία Άγιος Ρόκκος *
Ημερομηνία: 19/10/2024 - 28/10/2024
Κατηγορία εκδήλωσης: Εκθεση
Διεύθυνση: Άγιος Ρόκκος *
Περιγραφή

Γιώργος Σκρέτης

Μικρές Αισθητηριακές Σκέψεις

 

έκθεση σχεδίου, ζωγραφικής, χαρακτικής

19.10.2024 – 28.10.2024

Άγιος Ρόκκος, Σπλάντζια, Χανιά

 

Εγκαίνια: Σάββατο 19.10.2024 στις 20.00

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 – 21.00 και κατόπιν ραντεβού

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6906454790

 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε δύο διαστάσεις που αντιπροσωπεύουν την καλλιτεχνική πορεία του Γιώργου Σκρέτη από το 2007 μέχρι σήμερα. Σχέδια, χαρακτικά και ζωγραφιές  σε χαρτί συνθέτουν ένα σύνολο που αντικατοπτρίζει τη συνεχή εξερεύνηση των τεχνικών και των εκφραστικών μέσων του καλλιτέχνη. Κάποια από τα έργα αποτελούν σπουδές και μελέτες για μεγαλύτερες δημιουργίες, ενώ άλλα είναι αυτοτελή έργα, μικρές αισθητηριακές σκέψεις αποτυπωμένες στο χαρτί.

 

Τα πρόσφατα έργα του Σκρέτη αντλούν έμπνευση από την αλληλεπίδραση μεταξύ τέχνης και καθημερινής ζωής, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την εργασία του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντά του στη σύγχρονη και διεθνή τέχνη. Χρησιμοποιώντας βασικά στοιχεία όπως η γραμμή, το σχήμα, το χρώμα και ο χώρος, δημιουργεί αφαιρετικές, μινιμαλιστικές συνθέσεις, στις οποίες φαίνεται μια φυσική αλληλεπίδραση ανάμεσα σε διαφορετικές τεχνικές και υλικά, με την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα να παραμένει κεντρική.

 

Κοινές συνιστώσες των έργων που παρουσιάζονται είναι η απλότητα στη σκέψη, την εκτέλεση και τα υλικά, και η μικρή κλίμακα. Αυτή η κλίμακα αντικατοπτρίζει τον άμεσο διάλογο του καλλιτέχνη με το χαρτί, όπου η χειρονομία και η αίσθηση καθοδηγούν τη δημιουργία.

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Σκρέτης (γεν. 1983) είναι εικαστικός, δάσκαλος καλλιτεχνικών στη δημόσια εκπαίδευση και μουσικός που ζει στα Χανιά. Μέσα από ένα εικαστικό λεξιλόγιο που περιλαμβάνει γλυπτική, σχέδιο, χαρακτική και φωτογραφία, δίνει έναυσμα σε αναζητήσεις αναφορικά με τη σχέση μεταξύ της αντιληπτικής γνώσης και των διαδικασιών παραγωγής πολιτισμού και κοινωνικών σχέσεων.

Έλαβε το πτυχίο του στις Καλές Τέχνες (BFA) στη γλυπτική από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Γλασκώβης το 2014 και έκτοτε έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εκθέσεις και προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Ιταλία, την Κύπρο και το Ισραήλ.

 

Η χρήση του χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Ρόκκου αποτελεί παραχώρηση του Δήμου Χανίων και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων για πολιτιστικές δράσεις.

Πολυμεσικό υλικό

Ακολουθεί πολυμεσικό υλικό για την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

Περισσότερες εκδηλώσεις
  • Ρεσιτάλ πιάνου Andrew Zolinsly
    Τοποθεσία Μεγάλο Αρσενάλι – Συνεδριακός Χώρος
    Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 20:00 στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά από τον καταξιωμέ..
    Ημερομηνία διεξαγωγής 28/10/2024 - 28/10/2024
    Ώρα διεξαγωγής -
  • Ιστορικές Γέφυρες Δυτικής Κρήτης
    Τοποθεσία Μεγάλο Αρσενάλι – Κ.Α.Μ.
    Ο Πρόεδρος και η ΔΕ του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των συναδέλφων Αριστόδημου Χατζηδάκη πολιτικού μηχανι..
    Ημερομηνία διεξαγωγής 30/10/2024 - 30/10/2024
    Ώρα διεξαγωγής -
  • Yes, you must
    Τοποθεσία Μεγάλο Αρσενάλι – Συνεδριακός Χώρος
    Εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, με τίτλο: “Yes, you must” θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στις 18..
    Ημερομηνία διεξαγωγής 21/10/2024 - 21/10/2024
    Ώρα διεξαγωγής -
Back to top